Nieuwsbericht

Veranderingen Seizoen 2017

Nu we inmiddels alweer richting 2017 gaan, zullen vele coureurs al weer hard aan de slag zijn met het bouwen van een nieuwe, of repareren van de oude wagen. Ook het bestuur zit zeker niet stil, er staat veel op de planning voor het aankomende seizoen.  De afgelopen seizoenen waren erg succesvol, en we hebben met zijn allen mooie en spectaculaire wedstrijden weten te organiseren. Echter ondervinden we momenteel één struikelblok; de tijdsduur van onze crossen.

Het bestuur heeft hier veel over vergadert, en ook contact gehad met alle klassenvertegenwoordigers. Hieruit is uiteindelijk naar voren gekomen dat we ons meer als NAB club willen profileren, wat voor het seizoen 2017 de nodige veranderingen met zich mee gaat brengen:

 • De startlichten gaan verdwijnen; alle klassen zullen een rollende start hebben, en met de vlag gestart worden. Hierdoor zullen er meer auto’s tegelijk in de baan komen, wat uiteindelijk resulteert in een snellere startprocedure én minder starts per wedstrijd.  
 • Er zal een maximaal aantal coureurs per klasse gehanteerd worden;
  Vrije Standaard én Standaardklasse; 40 auto’s (2 manches)
  Rodeo; 50 auto’s (2 manches)
 •  Junioren; 1 manche, bij uitzondering 3 / 4 systeem.
 • F1, F2 én F2 Junioren rijden als voorheen, hier worden geen veranderingen toegepast.
 • Iedereen meld zich voor iedere wedstrijd apart aan, dit kan niet meer direct voor het gehele seizoen.
 • Op 4 punten langs de baan zullen zwaailampen komen om einde wedstrijd aan te duiden. Hiervoor wordt tevens bewogen geel gebruikt.
  Bij bewogen geel tijdens de manche; NIET MEER INHALEN. Iedereen blijft in lijn, om zo de herstart-procedure te versnellen.
 • De vooropstelling komt op de plaats waar momenteel de startopstelling is.  Hier gaat men in twee rijen opstellen.
  Voor de veiligheid van het publiek zal er ter hoogte van de kassa een brug over de sloot geplaats worden. Zo hoeft het publiek niet langer over de voorstart te lopen bij betreden van het wedstrijdterrein.
 • Voor de kever- en sprintklasse gaat er ook veel veranderen, hierover meer in een volgend nieuwsbericht.

Mochten er vragen zijn, jullie kunnen hiermee uiteraard bij het bestuur terecht; of bij je klassenvertegenwoordiger.

Voor nu wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen en een goed uiteinde!

Sportieve groet,  Bestuur NAC Autocross