Transponders

Er wordt bij de NAC met transponders gereden. Je kunt alleen met de erkende AMB MX (de Oranje)  of met de X2 MX RACER rijden. Andere soorten of zelfgebouwde transponders zijn niet toegestaan ivm mogelijke storingen!

Huur: Je kunt bij de NAC ook een transponder huren, dit is het AMB MX type. Kosten zijn €30 huur + €50 borg.

Je kunt een transponder aanschaffen via www.mylaps.com of via www.rikken-tuning-sport-timing.nl
Elke AMB MX of X2 MX  transponder heeft een eigen ID die je dient te  koppelen aan een mylaps account.
Let op! De nieuwe zwarte X2 MX Racer is in combinatie met een abonnement. Je dient het abonnement aan te schaffen voor 1, 2 of 5 jaar, welke je op je account dient te activeren. Indien geen geactiveerd abbonnement; dan zal de transponder niet werken!

Je kunt bij de NAC niet zonder transponder rijden. Voor een goede werking van de transponder is het beslist noodzakelijk dat deze volledig geladen is. Is dit niet het geval, dan komt de transponder in de jurywagen met rood door. Dit betekend dat de transponder er elk moment mee op kan houden en dus niet meer in de telling voorkomt. De rijder is hier zelf verantwoordelijk voor. Protest hiertegen is niet mogelijk.

Gebruik / opladen:

 • De transponders zijn voorzien van een oplaadbare batterij die voor aanvang van de wedstrijd opgeladen dient te zijn.  Gemiddelde volledige oplaadtijd zit tussen de 12 en 18 uur!
 • De zwarte X2 transponder is voorzien van een racekey.  Deze racekey wordt in combinatie met de transponder aan de laptop/computer  opgeladen. Ook heeft de X2 de mogelijkheid om rechtstreeks via de accu te laden. De oplaadduur van de X2 MX is 4 uur!
 • Het lampje op de transponder/racekey zal tijdens het laden rood knipperen.
 • En wordt constant groen als hij vol is. Vervolgens zal hij vier dagen groen knipperen, dit staat gelijk aan vier dagen stroom. De keren dat hij knippert zijn de dagen dat hij bruikbaar is. Dus 3x knipperen is 3 dagen, 2x knipperen is 2 dagen.
 • Wordt hij rood dan kan hij er elk moment mee stoppen.
 • Zorg ervoor dat je transponder volledig opgeladen is 4x knipperen! Als hij aangeeft dat hij vol is laat hem dan in de lader staan, dan gaat hij in een soort slaapstand waardoor hij langer meegaat.
 • Als je de transponder met een aggregaat oplaad, en deze is niet gestabiliseerd, bestaat de mogelijkheid dat de oplader niet werkt! Hou daar rekening mee!
 •  Als je de transponder verkoopt, geef dit dan door aan de jury, en verander of verwijder je account op mylaps.
 • De transponder is shock en waterbestendig, zodat er geen schade zal ontstaan bij een eventuele botsing of als je in de sloot raakt.
 • Alle transponders hebben een uniek nummer, bewaar dit nummer goed.
  TIP;  (maak een foto zodat je het nummer altijd bij je hebt)
 • Plaats en montage: Zie betreffende reglementen.