Nieuwsbericht

Rodeo start met landelijke gradings

Dit seizoen zal er gestart worden met het ‘grading’ systeem zoals we kennen uit de Stockcar klasses. De puntentelling en regels zullen dan ook gelijk zijn aan de stockcar F1. Door punten toe te kennen aan iedere coureur, ontstaat er een eerlijke verdeling voor een startopstelling. De punten worden toegekend op alle NAB aangesloten banen. De eerste periode zullen er nog geen superstars en zilveren dak benoemd worden. Dit zal gebeuren nadat de eerste periode afgelopen is en de balans opgemaakt kan worden. Het zilveren dak zal pas aan het eind van het seizoen toegekend worden.

De huidige gradings zijn tot stand gekomen op basis van de uitslagen van afgelopen 3 jaar op alle NAB aangesloten banen. Dit geeft een goed beeld van alle actieve rodeo coureurs in Nederland. Dit is het uitgangspunt en zal een eerlijkere strijd op gaan leveren. Dit jaar volstaat het spuiten of kleuren van het dakbord (40x40cm) in de juiste ‘kleur’. De manches zullen dus gestart worden op dakkleur, te weten: wit, geel, blauw en tenslotte rood. De finale startopstelling kan zowel op punten als op dakkleur gestart worden, dit mag de organisatie zelf bepalen per wedstrijd.

Het is opnieuw een goede stap in de richting. Afgelopen winter zijn de reglementen al herschreven voor de rodeoklasse en zijn deze nu gelijk voor iedere aangesloten NAB baan. De ‘gradings’ zullen via de promotors gecommuniceerd worden aan hun leden.

We hopen op jullie medewerking door alvast je dakkleur in orde te maken, wij doen de rest!

Bekijk hier:
Rodeo gradings eerste periode 2018
Puntentotaal rodeo gradings