Bedankje (mede) bestuurders en medewerkers

Alle NAC bestuurders en medewerkers bedankt!
We hebben afgelopen zaterdag een prachtige wedstrijd beleefd. Het was de Paascross die vijf dagen later dan normaal verreden werd. Dank aan de gemeente Kollumerland om ons op heel korte termijn de vergunning te verlenen. Dank aan alle bestuursleden die heel veel werk hebben gehad van deze verplaatsing. Dank aan alle trouwe medewerkers en Medical Team Nederland voor hun soepelheid om er toch te zijn. Er is veel extra inzet getoond, eigenlijk is er dubbel zoveel werk verzet.
Hulde aan de mensen bij de poort en alle slepers die iedereen aan een plekje hebben geholpen op het rennerskwartier. Het nieuwe inschrijfsysteem werkte uiterst positief zodat er toch redelijk op tijd gestart kon worden. Het circuit was goed maar minder hard dan dat we in Kollum gewent zijn. Dat komt door de weersinvloeden maar daar heb je het maar mee te doen. De coureurs, voor velen de eerste wedstijd van 2016, leverden een prachtige sportieve strijd wat voor de toeschouwers een genot was om naar te kijken. Ook de diversietijd aan klassen was geweldig. Het vlotte verloop van de wedstrijd was voor een groot gedeelte te danken aan de mensen die het onderhoud van de baan verzorgden. Bij begin van de cross lag de baan er voor 100 % bij met dank aan Oane de kilveraar en Sjouke de sleper. Tijdens de wedstrijd werd de baan keurig onderhouden, al weer door Oane en Gerrit Kommerie op de shovel met schuifbak. Super!
Na de wedstrijd moesten bijna alle wagens worden afgesleept. Sommigen moesten even wachten omdat de ‘ éénrichtingsweg ‘ eerst na gesproeid moest worden omdat de klei anders te vast aan de weg gaat kleven en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dank aan de mensen die het afslepen, het sproeien en schuiven voor hun rekening hebben genomen. In het bijzonder willen we Jan Hoekstra ( sproeitank ), Gerrit Kommerie ( Shovel met schuifbord ), Sjouke van Kammen en Steffen Oane ( trekkers ) bedanken voor deze bijzondere prestatie. Ze waren ’s avonds om 11 uur klaar! Gistermorgen heeft Jan nog enige tanks met water over de weg gesproeid. Mannen bedankt! Vanmorgen is de baan al weer verzorgd, klaar voor a.s. Pinkstermaandag.
Tjalling Feenstra, voorzitter NAC.